ATLETSKO TEKAŠKO DRUŠTVO SAVINJČAN, Trubarjeva ulica 1, 3310 Žalec

Zaradi hitrejšega tempa življenja, gibanje postaja čedalje večja in dostopna vrednota ljudi. »DI SPORTARE« so poznali že stari Rimljani in pomeni »ODITI SKOZI MESTNA VRATA«, od tod pa izhaja tudi beseda ŠPORT.

S tem namenom smo v Žalcu ustanovili »TEKAŠKO DRUŠTVO SAVINJČAN«, katerega namen je zagotoviti strokovno trenersko vodstvo vseh tekačev, rekreativcev kot tudi vrhunskih tekačev starih od 10 let dalje. Trenerja Boris Podpečan (trener atletike, izkušen tekmovalec v tekih, dobitnik priznanj za naj atletskega trenerja mladih Atletske Zveze Slovenije) in Jernej Škorja (diplomirani  športni trener, osebni trener), bosta skrbela za podmladek tekačev, kateri se bodo želeli v teku uveljaviti na tekmovalnem nivoju. Velik poudarek v društvu bo namenjen tudi »namenski vadbi« staršev in ostalih, ki bodo otroke pripeljali na trening, ta čas pa bodo lahko vadili pod strokovnim nadzorom.

Pri namenski vadbi bo poudarek na zdravem gibanju in sicer vadba za krepitev celotnega telesa kot naprimer krožna vadba z lastno težo, ABC – šola teka, kakor tudi sam tek. Vadba bo namenjena ljudem, ki bodo želeli doseči kakršen koli cilj, pa naj bo to izguba odvečnih kilogramov, doseči boljši rezultat v teku ipd..V sklopu treningov bomo vsem članom in ostalim zagotavljali različna testiranja motoričnih sposobnosti (vzdržljivost, moč, koordinacija, gibljivost), letno pa bomo tudi organizirali predvidoma dve rekreativni tekaški tekmi, ki bodo prilagojeni vsem starostnim kategorijam.