ATLETSKO TEKAŠKO DRUŠTVO SAVINJČAN, Trubarjeva ulica 1, 3310 Žalec

V DRUŽBI NAJBOLJŠIH

Dne 16.11.2018 je v Železnikih potekal 27. Letni zbor združenja za gorske teke v okviru Atletske zveze Slovenije, na katerega so bili povabljeni tudi člani Tekaškega društva Savinjčan. Tekaško društvo Savinjčan je v letu 2018 v okviru AZS organiziralo pokalno tekmo v gorskih tekih za mlajše kategorije in sicer 4. Gorsko tekaški kronometer na Bukovco, ki je za samo izvedbo prejel visoke ocene, zaradi katerih je TD Savinjčan s strani Združenja za gorske teke prejel ponudbo oziroma povabilo, da bi v letu 2019 organiziralo tekmo še na višjem nivoju, v katero bi bile vključene tudi mladinske kategorije. TD Savinjčan je seveda ponudbo z veseljem sprejel, zato je tekmovanje 5. Tekaško gorski kronometer na Bukovco 2019 vpisan v koledar tekov za gorske teke v okviru AZS, kar je bilo predstavljeno tudi na samem zboru. TD Savinjčan je za minulo delo na področju gorskih tekov na zboru prejelo priznanje, ki ga podeljuje AZS organizatorjem za najbolje organizirane gorske teke v minuli sezoni. Priznanje iz rok direktorja atletske zveze je prejel Dejan Babič, aktivni član v TD Savinjčan, ki je imel velike zasluge pri organizaciji tekmovanj v letu 2018. V družbi najboljših gorskih tekačev in organizatorjev tekem je po koncu letošnjega zbora sledilo sproščeno druženje ob pijači in jedači.

podelitev podelitev 1 predsednik ZGT Slovenije priznanje

koledar tekem v okviru AZS

 

KROS OBČINSKIH REPREZENTANC 2018

 

V soboto dne 13.10.2018 je v Mariboru potekal Kros občinskih reprezentanc Slovenije, kjer so barve mesta Žalec zastopali mladi atleti Tekaškega društva Savinjčan. Vsi udeleženci krosa iz TD Savinjčan so odlično tekli, najboljši rezultat pa se je dosegel Nejc Jurhar, ki je celoten tek držal stik z najboljšimi tekači in z majhnim zaostankom na koncu osvojil peto mesto, lahko rečemo tik za najboljšimi tremi, njegov zaostanek za najboljšim pa je znašal le 8 sekund. Tudi dekleta Neža Podpečan Toplak, ki je osvojila 8. mesto in Nija Hedl z osvojenim 15. mestom nista razočarali, saj je bila konkurenca huda, zaostanki pa ne veliki, kar nakazuje dobro delo trenerja Borisa Podpečana, ki v društvu skrbi za dobro delo z mladimi tekači.

Kros OR1 Kros OR2

 

JURIŠ NA HMEZAD


V okviru Oktoberfesta Žalec je Tekaško društvo Savinjčan dne 29. 9. 2018 organiziralo tekmovanje po stopnicah naše najvišje stavbe v Savinjski dolini, ki smo ga poimenovali »Juriš na Hmezad«. Tekme, ki je imela bolj zabavni pridih, se je udeležilo 50 tekmovalcev in tekmovalk, le ti pa so morali na hrbtu prinesti na vrh stavbe še 5 kilogramski nahrbtnik, napolnjen s hmeljem. 250 stopnic razporejenih v 15 nadstropij je od žensk najhitreje pretekla Jasmina Klančnik iz KGT Papež s časom 1 minuta, 36 sekund in 95 stotink, medtem, ko je v moški kategoriji s stopnicami najhitreje opravil Rene Sluga iz Wipfelwaunderwer-ja iz Austrije, ki je dosegel čas 1 minute, 6 sekund in 90 stotink. Tekmovanje je ob sončnem vremenu potekalo v odličnem vzdušju za kar je poskrbel organizator, ki so mu na pomoč priskočili prostovoljci in seveda sponzorji, ki so prispevali lepe nagrade.

REZULTATI  

logo žalčan

 

 S to tekmo je Tekaško društvo Savinjčan zaključilo z organizacijo tekem v letu 2018, v novembru pa se bodo odvijale trening tekme v okviru Savinjske zimske tekaške lige 2018/2019.

  

KRONOMETER NA BUKOVCO


V začetku septembra je Tekaško društvo Savinjčan organiziralo že 4. tradicionalni »Kronometer na Bukovco«, tekmo, ki je letos v pionirskih kategorijah štela za eno od petih pokalnih tekem Slovenije v gorskih tekih, udeležilo pa se jo je 70 tekačev iz cele Slovenije. Ob dobri organizaciji sta v lepem vremenu ter močni konkurenci padla oba rekorda proge tako v moški, kot tudi v ženski kategoriji. Najboljši čas pri ženskah si je pritekla Klara Zupanc Korošec iz Šmarnogorske naveze, ki je progo pretekla v času 11 minut in 35 sekund, medtem, ko je v moški kategoriji s progo najhitreje opravil Bashir Rezai prav tako član Šmarnogorske naveze, ki je dosegel čas 9 minut in 6 sekund. V naslednjem letu bo Kronometer na Bukovco na pokalni tekmi Slovenije, ki se organizira v okviru Atletske zveze Slovenije, gostil dodatno še najboljše gorske tekače v mladinski kategoriji.

REZULTATI

DSC 0957 DSC 1058 DSC 1351

logo žalčan