ATLETSKO TEKAŠKO DRUŠTVO SAVINJČAN, Trubarjeva ulica 1, 3310 Žalec

V soboto 19.1.2019 je pod okriljem organizacije Tekaškega društva Savinjčan, v Športnem centru Žalec, potekal 2. Branetov sprint kros – tekaško tekmovanje v spomin na atletskega trenerja Branka Strožerja, ki je v zadnjih letih deloval tudi v Žalcu in z mladimi atleti dosegal izvrstne rezultate.

Kros je potekal po pravilih, kot jih poznamo pri smučarskih tekih – sprintih, in sicer tako, da so vsi tekmovalci tekli najprej posamezno kvalifikacije, na podlagi rezultatov pa so se tvorile skupine, ki so se podale v izločilne boje. Dolžina kroga je merila 750m, tisti, ki so si pretekli finale, pa so se morali na start podati kar štirikrat.
Na štartu se je v razmeroma zimskih razmerah zbralo 55 teka željnih tekačev in tekačic, med njimi pa so bila tudi znana imena v Slovenski atletiki, ki se udeležujejo tekaških disciplin tako v moški kot tudi v ženski kategoriji.


Prireditev so najprej otvorili najmlajši udeleženci in udeleženke, ki so tekli na 500m razdalji in prikazali, da so vajeni teči tudi po snegu in ledu. Med najmlajšimi dečki je slavil Luka Košar pred Janom Dolmovičem – oba iz OŠ Blanca, tretje mesto pa si je pritekel Urban Jurhar – član TD Savinjčan. Pri deklicah je slavila Tjaša Radej iz OŠ Blanca pred Lano Ogrinc iz AK Poljane Maribor, tretje mesto pa je osvojila Manca Žibret iz ŠD Tek je lek.


V absolutni ženski kategoriji je tudi letos z veliko prednostjo slavila Nika Dobovšek iz AK Sevnica pred Ajdo Slapšak, prav tako iz AK Sevnica, tretja pa je bila Andreja Godec iz Proglas Asics Frontrunner. V moški kategoriji se je v finalu odvila prava drama, saj je končni zmagovalec na štartu najprej padel, nato pa z odličnim tekom prehitel vso konkurenco, čeprav so bile razlike na cilju minimalne in so bili prvi trije tekmovalci znotraj 1 sekunde. V absolutni kategoriji je tako zmagal Tadej Grilc iz Koroškega atletskega kluba, pred drugo uvrščenim Jakobom Medvedom iz ŠD Tek je lek, tretji pa je bil lanskoletni zmagovalec Miha Povšič iz AK Sevnica.

 

FB IMG 1548016896402 FB IMG 1548016917917