ATLETSKO TEKAŠKO DRUŠTVO SAVINJČAN, Trubarjeva ulica 1, 3310 Žalec

Dne 21. aprila je imela osnovna šola Šempeter športni dan na atletskem štadionu v Žalcu. Ob lepem sončnem vremenu smo bili prisotni tudi mi oz. naše tekaško društvo.

Z g. ravnateljem Urošem Vidmajerjem in njihovimi športnimi pedagogi smo prišli na idejo:KAKO UČENCEM POPESTRITI ŠPORTNI DAN?

Med časom, ko so učenci, predvsem nižjih razredov, čakali na naslednjo atletsko disciplino, smo jih animirali z raznimi tekaškimi igricami kot so: met wortexa, tek osmica, koordinacijske vaje-lojtra, ravnotežne deske, leteči šprint - meritev s foto celicami...

Ker so bili otroci zelo navdušeni, planiramo, da bi naše tekaško društvo v bodoče s takšnimi predstavitvami nadaljevali tudi drugje, na raznih športnih prireditvah. S to akcijo želimo, da bi čim več otrok vzpodbudili h gibanju, treniranju atletike itd. 

     

Kako že pravijo američani? PLAY OF THE DAY ali poteza dneva. In prav na tem športnem dnevu se je zgodila ta poteza. Na lastne oči sem lahko videl, da šport še obstaja v pravem pomenu besede in ni samo zmagovanje, gladiatorstvo in napihovanje...

Mlajši očenci nižjih razredov so tekli 600m. Fantek z imenom Maksi, majhen in malo težje postave se je pogumno lotil te tekaške discipline. Na kar je po 250m že zelo omagal.....V današnjem "norem" svetu, če si zadnji, nisi nič vreden, trud sploh ni pomemben in bi se le posmehovali in norčevali temu fantku. In ne.... Na 300m se je Maksiju pridružil športni pedagog in z njim tekel do cilja. Medtem so mu zadnjih 100m na tribuni ploskali starejši učenci, proti cilju pa so mu vsi pedagogi naredili špalir, ploskali in mu čestitali s "petko". Noro. Kot atletski trener zelo pogrešam takšna dejanja na raznih športnih tekmovanjih.

Pa še to. Ravnatelj OŠ Šempeter je bil vseskozi prisoten na športnem dnevu in vzpodbujal svoje učence. Šola za vzgled.

Napisal: Boris Podpečan