TEKAŠKO DRUŠTVO SAVINJČAN, Trubarjeva ulica 1, 3310 Žalec

Tekaško društvo Savinjčan je v okviru Žalske noči letos prvič organiziralo tek v dolžini 5 in 10 km. Na tekmovanje z izredno lepo tekaško traso, ki je potekala ob ribniku Vrbje, strugi reke Savinje ter po poljskih poteh okoliških vasi, se je prijavilo 70 tekmovalcev in tekmovalk iz vse Slovenije, ki so bili z izvedbo same tekme zelo zadovoljni. Tekma je bila ob podpori zvestih sponzorjev zelo dobro organizirana, zato je škoda, da se teka ni udeležilo več tekačev iz same Savinjske doline, katerim je bil tek v prvi vrsti namenjen.

V teku na 5 km je v absolutni kategoriji slavila Nika Jančič iz AD Kladivar Celje, ki je traso pretekla s časom 22:27.84, drugo mesto si je pritekla Renata Vetrih iz ŠD Unior Zreče, tretje mesto je pripadlo Nataši Borštner iz Izlak. Pri moških je na 5 km zmaga s časom 21:30,81 pripadla Mateju Čebinu iz ŠD Ravenska vas, drugo mesto si je pritekel Amadej Muršak iz Mute, tretje pa Andraž Magdič iz Zagorja ob Savi.
V teku na 10 km absolutno si je v ženski kategoriji zmago s časom 46:27,77 pritekla Anita Gregorc iz Kranja, drugo mesto je pripadlo Barbari Ovčjak iz Velenja in tretje mesto Danijeli Furlan iz Trebnjega. V moški kategoriji 10 km absolutno pa je s časom 38:22,37 zmagal Matjaž Vrhunc iz društva Topatlet iz Ljubljane, drugo mesto je pripadlo Alenu Lamperju iz Celja in tretje mesto Matjažu Senici iz Hrastnika.
TD Savinjčan si želi v okviru Žalske noči vsakoletno organizirati tovrsten tek, ki bi na ta dan iz udobnih naslonjačev dvignil kar največ lokalnega prebivalstva, z namenom zdravega načina življenja ter druženja v tem edinstvenem okolju, ki nas obdaja.

REZULTATI - 5km

REZULTATI - 10km

T tek