Dne 19.4.2015 se je na Cestnem poligonu v Šempetru v organizaciji Tekaškega društva Savinjčan odvijal I. Festival teka 2015, tako imenovani Runfest Savinjske doline 2015. Celodnevna prireditev je postregla z zanimivimi tekaškimi nastopi od najmlajših osnovnošolcev do izkušenih tekačev, ki so se pomerili na zahtevnejših tekaških disciplinah.

Najmlajši udeleženci letnik 2004 in mlajši so se pomerili v teku na 1 krog v dolžini na 450 m, kjer je med puncami slavila Zoja Šolman iz AK Žalec, med fanti pa Alen Bajramovič iz AD Hrastnik. V teku na dva kroga oziroma na 900 m so tekle le punce, slavila pa je Tija Senica prav tako iz AD Hrastnik. V teku na 1 uro je zmago slavil Lucijan Zalokar iz AD Kladivar Celje – udeleženec letošnjega dvoranskega članskega Evropskega prvenstva v Pragi, med puncami pa je zmagala Špela Špiler. V teku na 3 ure je zmagal Marko Gostečnik iz Mozirja, ki je v treh urah pretekel kar 84 krogov, drugo mesto pa si je pritekel Gregor Audič iz Žalca.

Vsi udeleženci so prejeli bogate nagrade sponzorjev, posebna zahvala pa gre ZŠAM, ki je prijazno odstopil v uporabo prelep poligon varne vožnje na Ločici ob Savinji ter Športni uniji Slovenije, ki je brezplačno oglaševala prireditev.

Rezultati disciplin