Atletska šola

ATLETSKA ŠOLA

ZA KOGA: Otroci od 10. leta starosti
KDAJ: Ponedeljek in četrtek od 16.45 do 18.15
KJE: Športni park Žalec
TRENER: Boris Podpečan

Program vadbe je prilagojen starosti otroka in sicer prehaja skozi igro do resne atletske vadbe. Pri vseh je osnovni poudarek na celovitem razvoju psiho-motoričnih sposobnosti.

V naši atletski šoli ni prehitre specializacije treninga. ZAKAJ?

DOBRO JE VEDETI… da tisti otroci, ki prehitro začnejo specialno trenirati, pozneje ne dosegajo uspehov na visoki tekmovalni ravni, četudi imajo potencial. Ker začnejo trenirati in tekmovati prezgodaj, se zasitijo in pozneje, ko bi treningi res morali postati zahtevni, zanje nimajo več motivacije. Druga temna plat prehitre športne specializacije pa so poškodbe, ki nastanejo zaradi izkoriščanja biološkega potenciala mladostnikov, še preden je ta res do konca razvit. Zato je ravno široka športna aktivnost najboljši temelj za poznejšo uresničitev nadpovprečnega športnega talenta.

Vpis je možen kadarkoli, tudi med šolskim letom.
Če si zainterisiran-a nas pokliči ali nam piši:
041 208 822 (Boris)
atdsavinjcan@gmail.com
…najbolje pa je, če prideš kar na prvi trening…

Treningi se odvijajo na atletskem štadionu v Žalcu (v primeru slabega vremena ter preko zime v telovadnici OŠ Žalec). Na štadionu se zberemo pri blazini za skok v višino.

Vsi atleti, ki začnejo obiskovati srednjo šolo, se priključijo treningom k skupini v Celju (atletski stadion Kladivar). Treningi potekajo takoj po pouku.

Vadnina znaša 25 EUR za vadbo, ki poteka 2x tedensko oz. 30 EUR za 3x tedensko vadbo. Če je v vadbo vključenih več otrok istih staršev, se vsakemu nadaljnjemu otroku prizna 50% popust pri vadbi.

Sodelujemo tudi z OŠ Petrovče, kjer atletski krožek vodita športna pedagoga Anita Seles ter Peter Kavčič (informacije na tel. št. 031 631 342, Peter).

.

facebook
instagram