Atletska šola

ATLETSKA ŠOLA

ZA KOGA: Otroci od 4. razreda naprej ter “tekmovalna atletika”.
KDAJ: Ponedeljek, sreda  in petek

Skupina tekmovalna atletika – MLAJŠI (kategorija U12 in starejši)

PONEDELJEK, SREDA in PETEK od 16.15 do 17.45

*(december, januar oz. v primeru zimskih razmer) PETEK od 16.30 – 18.00 (skupini MLAJŠI-STAREJŠI se združita oz. STAREJŠI- tekmovalna atletika imajo trening v dvorani AD KLADIVAR od 18.30 do 20.00)

Skupina tekmovalna atletika – STAREJŠI

PONEDELJEK, SREDA in PETEK od 17.30 do 19.00

*(december, januar oz. v primeru zimskih razmer) PETEK od 16.30 – 18.00 (skupini MLAJŠI-STAREJŠI se združita oz. STAREJŠI- tekmovalna atletika imajo trening v dvorani AD KLADIVAR od 18.30 do 20.00)

Med skupinama je možen “mesečni prestop”, odvisno od tekmovalnih ciljev, upošteva se tudi rednost, zavzetost na treningih…

Med prvomajskimi počitnicami organiziramo atletske priprave. Priprav se lahko udeležijo atleti in atletinje, ki redno obiskujejo treninge!

PLAN TEKMOVANJ 2024

V primeru, da Vam kateri dan ne ustreza (druge interesne dejavnosti), se lahko otrok priključi tudi ob torkih in četrtkih (glej mala šola atletika II. skupina). Trening se prilagodi otrokovi starosti.
KJE: Športni park Žalec, telovadnica 1. OŠ Žalec
TRENER: Boris Podpečan (“dolgi” šprint – 300, 400m, srednje in dolge proge), Sašo Kučuković (“kratki” šprint – 60m, 100m, skoki, ovire, meti)

Program vadbe je prilagojen starosti otroka in sicer prehaja skozi igro do resne atletske vadbe. Pri vseh je osnovni poudarek na celovitem razvoju psiho-motoričnih sposobnosti.

V naši atletski šoli ni prehitre specializacije treninga. ZAKAJ?

DOBRO JE VEDETI… da tisti otroci, ki prehitro začnejo specialno trenirati, pozneje ne dosegajo uspehov na visoki tekmovalni ravni, četudi imajo potencial. Ker začnejo trenirati in tekmovati prezgodaj, se zasitijo in pozneje, ko bi treningi res morali postati zahtevni, zanje nimajo več motivacije. Druga temna plat prehitre športne specializacije pa so poškodbe, ki nastanejo zaradi izkoriščanja biološkega potenciala mladostnikov, še preden je ta res do konca razvit. Zato je ravno široka športna aktivnost najboljši temelj za poznejšo uresničitev nadpovprečnega športnega talenta.

Vpis je možen kadarkoli, tudi med šolskim letom.
Če si zainterisiran-a nas pokliči ali nam piši:
041 208 822 (Boris)
atdsavinjcan@gmail.com
…najbolje pa je, če prideš kar na prvi trening…

Treningi se odvijajo na atletskem štadionu v Žalcu (v primeru slabega vremena ter preko zime v telovadnici OŠ Žalec). Na štadionu se zberemo pri klubskem belem kontejnerju.

VADNINA – CENIK

PRIJAVNICA

Sodelujemo tudi z OŠ Petrovče, kjer atletski krožek (1. triada) vodi športni pedagog Peter Kavčič (informacije na tel. št. 031 631 342, Peter), z OŠ Šempeter (torek 14.00-15.00) ter z OŠ Griže (ponedeljek 14.30-15.30), kjer izvajamo 1x tedensko šolo atletike.

KLUBSKA KOLEKCIJA      MERE

    Partner na treningih in tekmovanjih!

.

facebook
instagram