2. ZOMBIE POHOD NA BUKOVCO

2. ZOMBIE POHOD NA BUKOVCO

Na noč čarovnic, 31. oktobra, smo za naše mlade člane, ki obiskujejo športno-atletsko šolo ATD Savinjčan, organizirali 2. Zombie pohod na Bukovco. Lani je zaradi že znanih razmer žal odpadel.

Zombiji so v zadnjih letih tudi po zaslugi filmov in televizijskih serij, zlasti ameriških The Walking Dead (Živi mrtveci) in Fear the Walking Dead (Bojte se živih mrtvecev), postali zelo popularni.

Sociologi in kritiki v njih vidijo metaforo boja proti neoliberalizmu in vsega, kar potrošništvo v svoji najbolj izprijeni obliki počne z družbo, za druge so te pošasti, ki se hranijo z mesom živih ljudi, preprosto zabavne.

V drugo skupino najbrž spadajo udeleženci priljubljenih »tekov pred zombiji«, ki jih že več let prirejajo po vsem svetu. Prvo tovrstno prireditev so v Italiji organizirali pred leti pri Modeni.

Mi smo naredili svojo različico. Otroci so skupaj s starši hodili oz. nekateri tudi tekli v temi (seveda obvezna oprema je bila lučka na glavi), po označeni planinski poti, obdana z drevesi in »živimi« strahovi. Pohod oz. tek pred živimi mrtveci je bil dolg slaba dva kilometra, vse do planinske koče Bukovca.

Udeležilo se je okoli 70 pohodnikov. Drugo leto planiramo, da bi morda to postala javna prireditev, zato že zdaj vabimo prostovoljce za “strašenje”.

Vsak otrok je za pogum prejel spominsko medaljo.

smart
facebook
instagram