3. BRANETOV SPRINT KROS

3. BRANETOV SPRINT KROS

V soboto 25.1.2020 je pod okriljem organizacije Atletsko Tekaškega društva Savinjčan, v Športnem centru Žalec, potekal že 3. Branetov sprint kros – tekaško tekmovanje v spomin na atletskega trenerja Branka Strožerja, ki je v zadnjih letih deloval tudi v Žalcu in z mladimi atleti dosegal izvrstne rezultate.
Kros je potekal po pravilih, kot jih poznamo pri smučarskih tekih – sprintih, in sicer tako, da so vsi tekmovalci tekli najprej posamezno kvalifikacije, na podlagi rezultatov kvalifikacijskega teka pa bili razvrščeni v skupine, ki so se podale v izločilne boje. Dolžina kroga je merila 750m, tisti, ki so si pretekli finale, pa so se morali na start podati štirikrat.
Na štartu se je v idealnih razmerah za kros zbralo 53 tekmovalcev iz 13 klubov in 4. osnovnih šol, med njimi pa so bila tudi razmeroma znana imena v Slovenski atletiki, ki se udeležujejo tekaških tekmovanj na najzahtevnejših nivojih.
Prireditev so najprej otvorili najmlajši udeleženci in udeleženke, ki so tekli na 500m razdalji in prikazali, da so vajeni teči tudi v teh razmerah. Pri deklicah je šla zmaga letos v roke domačega kluba, saj je Žani Luisa Štamol Drolc odlično odtekla celotno progo in prva prečkala ciljno črto, kar pomeni, da je bila hitrejša tudi od dečkov v svoji starostni kategoriji, drugo mesto je osvojila Ajda Budna iz OŠ Blanca, tretje mesto pa Neli Kramaršek prav tako iz ATD Savinjčan. Pri fantih je slavil Jakob Černe pred Markom Repovžem, oba iz AK Sevnica, tretje mesto pa je osvojil Bor Pritrnik iz TSK Lima.
V absolutni ženski kategoriji je letos z veliko prednostjo slavila Nuša Mali iz AK Olimpija Ljubljana, pred Teo Faber, AK Dubrovnik iz Hrvaške, tretja pa je bila lanskoletna zmagovalka Nika Dobovšek iz AK Sevnica. V moški kategoriji je brez večjih težav slavil naš najboljši gorski tekač Timotej Bečan iz Silux sport klub, pred Klemnom Vilharjem iz AK Olimpija Ljubljana tretje uvrščeni pa je bil Jakob Medved iz ŠD Tek je lek.

facebook
instagram