3. JURIŠ NA HMEZAD

3. JURIŠ NA HMEZAD

V soboto 26. 9. 2020 je v Žalcu v izvedbi Atletsko tekaškega društva Savinjčan potekal že 3. Juriš na Hmezad – prireditev, kjer udeleženci tečejo s pet kilogramskim nahrbtnikom hmelja na vrh najvišje stavbe v savinjski dolini, letos pa je ATD Savinjčan prvič organiziral tudi ekipno in posamično tekmovanje za gasilce, ki so se morali v kompletni gasilski opremi, vključno z masko in kisik bombo podati po stopnicah na vrh Hmezadove stavbe. Udeleženci so morali premagati 265 stopnic razporejenih v petnajst nadstropij, prav vsi pa so bili dodatno obteženi.

Za popestritev dogajanja so poleg obeh napovedovalcev poskrbeli kar sami udeleženci, saj sta letos na Hmezadovo stavbo tekla tudi čisto pravi pevec Elvis Presley in Miki miška iz Walt Disney risanke. Elvis, ki ga že dajejo leta, je prišel na cilj nekoliko bolj zadihan, kot Miki miška, ki je štela komaj 15 let.

Tudi letos je bila konkurenca na startu močna, saj se je teka udeležilo kar nekaj znanih tako imenovanih gladiatorjev, ki slovijo po tovrstnih izzivih, je pa v moški kategoriji letos zmaga prvič šla v roke udeležencu iz naših krajev in sicer Roku Kuserbanu iz Braslovč, ki tekmuje za RK Team, progo pa je premagal v 1 minuti in 12 sekund in za 2 sekundi prehitel lanskoletnega zmagovalca Rene Slugata iz Avstrije, tretji pa je bil Simon Kmet iz Trebnjega, ki je za zmagovalcem zaostal za 4 sekunde. Rekord v moški kategoriji, ki znaša 1 minuto in 7 sekund, letos ni bil ogrožen.

Med puncami je z novim rekordom proge, ki znaša sedaj 1 minuta in 29 sekund slavila Špela Jelovčan iz Polhov Gradca, pred drugo uvrščeno Marušo Stremecki iz Maribora, tretje mesto pa si je pritekla Karmen Štih iz Rogaške Slatine.

Teka po stopnicah v kategoriji Gasilci v vsej bojni opremi, se je letos udeležilo 28 gasilcev iz 8 gasilskih društev, tekma pa je štela tako posamično, kot tudi ekipno. Najboljši posameznik je bil Gašper Trotovšek iz PGD Ljubečna, pred drugo uvrščenim Dejan Vohom iz PGD Ponikva pri Žalcu, tretje mesto pa si je pritekel Tej Koprivc iz PGD Žalec, ki je bil najmlajši udeleženec med gasilci.

V ekipnem točkovanju med gasilci, kjer sta se štela dva najboljša rezultata v vsaki ekipi so slavili člani PGD Ljubečna, pred drugo uvrščenimi člani PGD Ponikva pri Žalcu, tretje mesto pa so si pritekli člani Operativne enote Griže.

ATD Savinjčan je s 3. Jurišem na Hmezad letos zaključil z organizacijo prireditev, organizacija le teh pa je bila v letošnjem letu razmeroma stresna in konfuzna zaradi vseh navodil, ki jih je bilo potrebno upoštevati zaradi preprečevanja širjenja Covid -19, v društvu pa se bojimo, da se nam v začetku naslednjega leta ne piše v tej smeri nič dobrega.

facebook
instagram