4. Branetov sprint kros v prelepi sončni soboti

4. Branetov sprint kros v prelepi sončni soboti

Prvo soboto v marcu, 4.3.2023, je pod okriljem organizacije Atletsko tekaškega društva Savinjčan, v Športnem centru Žalec, potekal že 4. Branetov sprint kros – tekaško tekmovanje v spomin na prehitro preminulega atletskega trenerja Braneta Strožerja, ki je v zadnjih letih deloval tudi v Žalcu in z mladimi atleti dosegal izvrstne rezultate.

Sprint kros je potekal po pravilih, kot jih poznamo pri smučarskih tekih – sprintih, in sicer tako, da so vsi tekmovalci tekli najprej posamezno kvalifikacije, na podlagi rezultatov iz kvalifikacij pa so se tvorile polfinalne skupine, ki so se podale v izločilne boje. Dolžina kroga je merila 600 m, tisti, ki so si pretekli finale, pa so se morali na start podati kar trikrat.


Na štartu se je v prelepi sončni soboti zbralo kar 82 teka željnih tekačev in tekačic, med njimi tudi nekaj vsakokratnih udeležencev, seveda pa niso manjkali tudi najmlajši atleti, ki so pretekli manjši krog v dolžini 500 m, kljub temu pa prikazali veliko vnemo in borbenost vse do ciljne črte.


Med najmlajšimi dečki v kategoriji U12 je slavil Žan Škratek iz AD Kladivar Celje pred Borom Rojko iz ŠD Tek je lek, tretje mesto pa si je pritekel Hugo Debevec iz ATD Savinjčan. Pri deklicah je v U12 slavila Taja Kravanja iz ŠD Bovec pred Klaro in Niko Šoštarič, obe iz AADS Ljubljana.

V absolutni ženski kategoriji je tudi letos slavila Brina Vogrin Cingesar iz AD Kladivar Celje pred domačinko Neli Kramaršek iz ATD Savinjčan, tretja pa je bila Neja Ambrož iz AK Domžale.

V moški kategoriji, kjer so morali finalisti v finalu preteči dva kroga, je letos prvič zmagal Jakob Medved, vsakoletni udeleženec krosa iz ŠD Tek je lek, pred drugo uvrščenim Mihom Povšič iz AK Sevnica, tretje mesto pa si je pritekel Lan Martin Cirman iz AADS Ljubljana.

Finale moške kategorije

Finale ženske kategorije

facebook
instagram