5. KRONOMETER NA BUKOVICO

5. KRONOMETER NA BUKOVICO

V soboto dne 7. 9. 2019 se je v organizaciji Tekaškega društva Savinjčan, po markirani planinski poti, odvijal že 5. sedaj že tradicionalni kronometer na Bukovico, ki šteje tudi za pokalno tekmo Slovenije v gorskih tekih za mlajše kategorije.
Kljub slabemu vremenu se je teka udeležilo 54 tekačev in tekačic iz cele Slovenije, ki so na razmočeni progi dali vse od sebe in dosegli nekaj izvrstnih rezultatov, še posebej v ženski kategoriji, kjer je Lucija Medja iz AK Radovljica, postavila nov rekord proge v absolutni ženski kategoriji, saj je 253 višinskih metrov na razdalji 1550 m pretekla v času 10:57,59 za 40 sekund izboljšala lanski rekord, ki ga je imela v lasti Klara Zupanc Korošec iz TK Šmarnogorska naveza. V absolutni moški kategoriji si je zmago pritekel Tim Breznikar iz Atletske šole HOP2 s časom 9:30,94, ki je za lanskoletnim rekorderjem Bashir Rezajiem zaostal za 23 sekund. Kar štirje tekači so tekli pod desetimi minutami, kar je tudi svojevrsten rekord, govori pa o tem, da je konkurenca iz leta v leto močnejša.
Teka se je sicer udeležilo malo tekačev iz okoliških krajev Žalca, je pa tekmovalo kar nekaj članov iz domačega kluba TD Savinjčan, ki so se vsi dobro odrezali v svojih kategorijah.

facebook
instagram