DEKLETA ATD SAVINJČAN OSVOJILA NASLOV EKIPNIH PRVAKINJ NA 55. KROSU OBČINSKIH REPREZENTANC

DEKLETA ATD SAVINJČAN OSVOJILA NASLOV EKIPNIH PRVAKINJ NA 55. KROSU OBČINSKIH REPREZENTANC

Atletsko tekaško društvo Savinjčan se je v soboto 9.10.2021 udeležilo težko pričakovanega 55. krosa občinskih reprezentanc Slovenije, ki je v prečudovitem ambientu potekal v Ravnah na Koroškem.

Naša dekleta so se na kros dobro pripravila pod strokovnim vodstvom trenerja za srednje in dolge proge Borisa Podpečana in dokazala, da se znajo boriti za odličja tudi na najzahtevnejših tekmovanjih, kjer je konkurenca najmočnejša.

Poleg krosa občinskih reprezentanc se je tekma istočasno štela za Pokal Slovenije v krosu, kar je dalo tekmi še dodaten naboj.

Dekleta v sestavi Neli Kramaršek, Ioana Pavlova, Lui Uplaznik Sunarić, Naida Arslanović, Manca Doler in Ema Podpečan so prikazale izvrsten tek in s predstavo navdušile trenersko ekipo, saj so prepričljivo osvojile naslov ekipnih prvakinj v starostni kategoriji U12.

Med njimi je za največji dosežek poskrbela Neli Kramaršek, ki je zmagala med posamezniki na krosu občinskih reprezentanc, medtem, ko je v pokalni tekmi osvojila 2. mesto in stala kar trikrat na zmagovalnem podijumu.

Tudi v kategoriji U14 so dekleta v sestavi Katarina Kuzman, Lia Carolina Robič in Julija Tominšek odlično tekle na 1000 metrov dolgi progi in si v ekipnem delu pritekle 5. mesto izmed 14 klubov (Atletski pokal Slovenije).

Katarina Kuzman je v razvrstitvi Atletskega pokala Slovenije osvojila odlično 8. mesto, v krosu občinskih reprezentanc pa celo 4. mesto in le za las zgrešila stopničke.

Lia Pimental Robič je osvojila 6. mesto v svoji kategoriji, kakor tudi Ioana Pavlova, Lui Uplaznik Sunarić 9. mesto, Naida Arslanović 11. mesto, Manca Doler ter Julija Tominšek 12. mesto, medtem ko si je Ema Podpečan pritekla 14. mesto v kategoriji.

Med 21 klubi (vseekipno ženske) so naše punce osvojile odlično 10. mesto!

Po tekmi smo šli na zasluženo pico…in strokovni štab na pivo!

Ekipa ATD Savinjčan se je v novem šolskem letu še dodatno okrepila z novimi člani, kar daje zopet lepe obete za prihodnost društva, seveda, pa bo potrebno za bodoče uspehe na treningih vložiti znova veliko znoja in truda, tako s strani atletov, kakor tudi s strani trenerske ekipe.

Do naslednje tekme lep pozdrav!

facebook
instagram