EMA 8. V CELJU

EMA 8. V CELJU

V soboto, 9.3.2024 je v Celju na Kladivarju potekalo Prvenstvo Slovenije v dvorani za pionirje in pionirke, letnik 2011 ter 2012.

Kot je že v navadi, smo se tudi mi Savinjčani oz. Savinjčanke (same “babnice” brez fantov) udeležili tekmovanja. Malo za hec, kljub temu, da so bile samo punce na kupu (dež je res padal) je bilo vzdušje v ekipi odlično. Polno smeha, zafrkancije, dobre volje ter seveda tudi dobrih rezultatov, osebnih rekordov.

Živčnost pred štartom (grizenje nohtov)

Ni bilo medalje, ni bila tudi daleč, Ema Podpečan je v disciplini 600m osvojila odlično 8. mesto. Punce so bile zelo izenačene, saj so bile kar 4 punce skupaj v dobre pol sekunde. Malo kalkulacije, do 3. mesta ji je zmanjkalo 3 sekunde, to je malo, po drugi strani pa tudi veliko. Malo je sicer grenkega priokusa, ker je tekla v slabši skupini, namreč še ni imela rezultata na 600m. Do zdaj je tekla samo 300m, morda smo ji našli novo discplino!?

To so punce, ki se še učijo, največ preglavic jim daje strah pred štartom oz. to so zdajšnje generacije, ki jih je bolj strah pred neuspehom. In to v našem klubu strogo ločimo. Ne pritiskamo na otroke z rezultati, ampak, da najprej uživajo v treniranju in tekmovanju, seveda, da dajo vse od sebe, redno hodijo na treninge ter da bodo dolgoročno obvladali stres, pa tudi kakšen neuspeh, ki seveda skoraj vedno pride, včasih tudi nepričakovano. Ni zmagovalec tisti, ki vedno zmaga in nikoli ne pade! Zmagovalec je tisti, ki nikdar ne odneha in vedno vstane!

Utrujenost ter zadovoljstvo po tekmi

In na današnjem tekmovanju sta ta strah odlično premagali Manca Doler (600m – 21. mesto) ter Ema Ambrož (600m – 22. mesto).

Naši najmlajši, Maja Antloga (60m) ter Lara Videc (60m) pa sta za svoj prvi nastop odlično opravile krst na tekmovanju.

Čestitke vsem puncam!

Kako imamo mi pridne otroke (čakanje na pico)

facebook
instagram