V GRIŽAH PRVENSTVO SLOVENIJE V GORSKEM TEKU

V GRIŽAH PRVENSTVO SLOVENIJE V GORSKEM TEKU

Žalec, 18. april
Avtor: Peter Kastelic

Gorska tekača Timotej Bečan (Papež) in Ana Čufer (Nanos) sta pričakovano osvojila naslova državnih prvakov v disciplini gor/dol. Prvenstvo je v organizaciji Atletskega tekaškega društva Savinjčan potekalo v Grižah pri Žalcu, tekači pa so se merili na pobočju Bukovice.

Člani in članice so se pomerili na 11-kilometrski progi s 750 metrov višinske razlike. Bečan je kmalu po štartu prevzel vodstvo, ki ga do cilja ni več spustil iz rok. Na spustu se mu je sicer približal Marko Tratnik (Nanos), a je večkratni državni prvak nadziral situacijo, tako da naslov nikdar ni bil ogrožen. Slavil je s časom 50:21, Tratnik pa je na drugem mestu zaostal 12 sekund. Za presenečenje je na tretjem mestu poskrbel Tim Seničar (Kladivar, 51:49), ki do zdaj ni redno zahajal na gorsko-tekaške preizkušnje.

Izjava Timoteja Bečana:

Čufarjeva je v cilj pritekla v času 57:11 in si je pred Nušo Mali (Olimpija) na drugem mestu pritekla debeli dve minuti prednosti. Malijeva, ki je letos skočila v člansko kategorijo, je imela čas 59:46. Čuferjeva je še posebej dobra pri spustih, saj si je večino prednosti nabrala v tem segmentu proge, na poti do najvišje točke pa je celo zaostajala za mlajšo konkurentko. Petra Tratnik (Nanos) na tretjem mestu je progo premagala v eni uri in eni sekundi. Lanska prvakinja Mojca Koligar (Papež) je bila prijavljena, a ni nastopila.

Izjava Ane Čufer:

V mladinski kategoriji, udeleženci so morali preteči 7 kilometrov s 375 metri višinske razlike, sta slavila Klemen Španring (Slovenska Bistrica) in Loti Rotar (Šmarnogorska naveza).

Tekma je veljala tudi kot pregledna tekma za evropsko prvenstvo, ki bo julija na Portugalskem, tekače pa je prišla pozdravit tudi domačinka Lucija Polavder, bronasta olimpijka v judu iz Pekinga leta 2008.

facebook
instagram