NAŠI ODLIČNI NA OBALA ULTRA TRAIL-U

NAŠI ODLIČNI NA OBALA ULTRA TRAIL-U

Tretja izvedba 𝗢𝗯𝗮𝗹𝗮 𝗨𝗹𝘁𝗿𝗮 𝗧𝗿𝗮𝗶𝗹 je za nami! Obala ultra trail – veliki tekaški praznik na Obali

Izola, 4. november – Skupaj 865 tekačev iz 17 držav je ob slovenski obali doseglo ciljno črto na velikem tekaškem prazniku Obala Ultra Trail, vrhunec je bilo Prvenstvo Slovenije v dolgem trailu na 65 kilometrski razdalji, ki sta ga okronala Aleš Svetina (TK Šmarnogorska naveza) in Katja Kegl Klančnik (KGT Papež).

Najdaljša 108 km razdalja, kraljevska, je bila v domeni koroško štajerske trail elite. Osrednje ime slovenske trial scene na mednarodni ravni Martina Klančnik Potrč se je za nastop odločila šele v zadnjem tednu in seveda po 12 urah za prijetno soboto odtekla še eno 100-tko. Pred njo je bilo v Izoli šest tekačev, prva med njimi koroško-štajerska naveza Jon Lihteneger Vidmajer – Matic Čačulovič (ATD SAVINJČAN), ki sta za pot porabila dobrih deset ur in pol.

Največ pozornosti, tudi medijske z RTV Slo kot nacionalni ravni, je bilo usmerjene na 65 kilometrsko razdaljo. Veljala je za Prvenstvo Slovenije v dolgem trailu, kar je prineslo tudi najmočnejšo konkurenco. Hkrati je bilo v igri še nekaj vrednejših nazivov, lovorik in nagrad. In z kar nekaj presenečenja je partija Obala traila najbolje uspela Alešu Svetini (TK Šmarnogorska naveza).

Ne samo, da je premagal kar tri izjemne ase. Prvega favorita Janeza Klančnika, veterana Marjana Zupančiča (KGT Papež) in neugodnega v Sloveniji živečega Francoza Dimitrija Chapella (ATD SAVINJČAN).

Janez Klančnik (AK Poljane Maribor), ki je bil najuspešnejši Slovenec tudi na SP v Innsbrucku je v zadnjem delu, ko je Svetina pobegnil k morju, bolj umirjeno tekel do Izole. Še bolj zanimiv je bil razplet za bron DP. Chapelle je sicer član slovenskega atletskega kluba ATD Savinjčan, a nima urejenih vseh dokumentov in njegov nastop za DP ne velja. Četrti Uroš Kožar tudi ni urejal statusa, ker ni računal, da bi lahko bil blizu kolajni.

Na 35 kilometrov je Primož Porenta vzel na ‘piko’ najbolj aktivnega maratonca v Sloveniji. Razumljivo je, da Jure Orehek (ATD SAVINJČAN) s tremi pretečenimi maratoni letos, zadnji v Ljubljani v času 2,36:44 je bil pred par dnevi, na Obali ne bo imel toliko svežine v nogah kot na socialnih omrežjih glasni polmaratonec Primož Porenta.

In seveda trail niso samo rezultati najhitrejših. Tekaške stezice so zgodbe. Samosvoje. Če še ne veste, trail tekaška tekma na krajših razdaljah se od lokalne tekaške tekme s podobnim številom udeležencev razlikuje predvsem po tem, da na trailu zadnje minute še skoraj nihče ne stoji tik ob štartni črti.

Trail je za večino tekaška avantura, popotovanje skozi kraj in čas. To je bilo na Obali kot nalašč. Tudi vreme je znova prispevalo svoje časovno zlato okno priložnosti in nagradilo na Obali prijazno sprejete tekače željne teka.

Rezultati:

Matic Čačulovič🥈 2.mesto na 108km

Dimitri Chapelle 🥉3.mesto na 65km

Jure Orehek 🥈2.mesto na 35km

Valentina Winkler Skaza 5.mesto 🇸🇮DP v dolgem trailu 65km

Vasja Jerčič 37. mesto na 35km

Matej Nidorfer 6.mesto na 108km

Jernej Nejc Pikel 17.mesto na 108km

Iskrene čestitke vsem!

Foto, objava: SLO MARATON

facebook
instagram