NEJC BLATNIK IN BARBARA JOLIČ NAJHITREJŠA NA SNOW MONKEY SAVINJSKI K6 TRAIL 2024

NEJC BLATNIK IN BARBARA JOLIČ NAJHITREJŠA NA SNOW MONKEY SAVINJSKI K6 TRAIL 2024

Atletsko tekaško društvo Savinjčan je že 4. leto zapored organiziralo Savinjski K6 trail. Letos je potekal 13. 4. 2024 v Letnem gledališču Limberk v Grižah, edinstvenem ambientu, ki vsakokrat s svojo lepoto navduši udeležence traila ter vse obiskovalce.

Savinjski K6 trail se je letos ponovno predstavil v svoji ekstremni obliki, saj nas je po letih zimskega vremena letos pričakalo pravo vroče poletje in tako še dodatno popestrilo 27 km in z 2000 m višinske razlike tehnično zelo zahtevne trase.

Poznavanje domačega okolja so najbolje izkoristili člani domačega ATD Savinjčan1. mesto je s časom 2:50:58 zasedel Nejc Blatnik (ATD Savinjčan), 2. mesto je z 2:55:47 osvojil Dimitri Chapelle (ATD Savinjčan), 3. mesto pa dolgoletni ambasador Aleš Žontar (ATD Savinjčan) 2:56:18.

Nejc Blatnik, zmagovalec v moški konkurenci.

V ženski konkurenci je zmago slavila Barbara Jolič (TK Šmarnogorska naveza) 3:16:12, pred Katarino Pišotek iz Slovenskih Konjic s časom 3:22:17 ter tretje uvrščeno Natašo Šušteršič (AK Brežice) 3:45:08.

Barbara Jolič, zmagovalka v ženski konkurenci.

Uradni rezultati so dostopni tukaj.

Novost letošnje izvedbe Savinjskega K6 traila je bila ekipna kategorija, katero sestavljajo trije člani ekipe v kateri morata biti zastopana oba spola. Ekipa lahko šteje več članov, šteje pa se čas najhitrejše trojice (2 moška + ženska oz. obratno). 1. mesto je zasedla ekipa ATD Savinjčan, 2. mesto Žareče mušice, 3. mesto Pohorska Trail Banda, 4. mesto Društvo Marathon Novo mesto ter 5. mesto PD Migojnice.

Najboljše 3 ekipe

Savinjskega K6 traila, na katerega se podajo tudi pohodniki, se je letos udeležilo rekordnih 350 pohodnikov. Le-ti so štartali 2 uri pred tekači in tako tekače na progi bučno vzpodbujali ter s tem naredili pristno navijaško vzdušje tako na trasi kot tudi v cilju.

Zahvaljujemo se vsem udeležencem, sponzorjem, podpornikom ter srčnim prostovoljcem, ki so nam omogočili izpeljati še en (dovolite, da skromno dodamo) izvrsten trail dogodek v Savinjski dolini.

Se vidimo ponovno v aprilu 2025 na 5. izvedbi Savinjskega K6 traila 2025.

facebook
instagram