Odtekli že 8. Savinjsko zimsko tekaško ligo 2022/2023

Odtekli že 8. Savinjsko zimsko tekaško ligo 2022/2023

V nedeljo dne 19. 3. 2023, ko so tekači odtekli zadnjo – 10. etapo v dolžini 7.6 km, okoli Vrbenskega jezera, se je zaključila že 8. sezona Savinjske zimske tekaške lige, ki jo vsako leto organiziramo v Atletskem tekaškem društvu Savinjčan iz Žalca. Na desetih etapah, ki so se odvijale med novembrom 2022 in marcem 2023, je letos teklo skupaj z otroci kar 72 tekačev.

Tudi v tej sezoni so si lahko udeleženci po odtečeni etapi izboljšali svoj čas z metanjem pikada po principu kolikor doseženih pik, toliko sekund odbitka – t.i. Savinjski biatlon.

V skupni razvrstitvi je v absolutni ženski kategoriji letos slavila Aleksandra Hribernik iz Polzele, pred Natašo Kotnik iz Velenja ter Andrejo Godec iz Laškega.

V absolutni moški kategoriji je prepričljivo zmago osvojil letos Domen Ambrož iz Žalca, ki je v skupnem seštevku z zajetno prednostjo prehitel drugo uvrščenega Marka Krenker iz Velenja, tretji pa je bil Luka Trojer iz Latkove vasi.

V otroških kategorijah, kjer so tekme potekale na atletskem štadionu v Žalcu, je med puncami prvo mesto osvojila Neli Kramaršek, pred drugo uvrščeno Tjašo Šuper in tretje uvrščeno Emo Ambrož, vse tri pa so članice domačega ATD Savinjčan iz Žalca. Tudi med fanti so vsi trije prvouvrščeni nosili barve domačega ATD Savinjčan in sicer je v skupnem seštevku največ točk zbral Nejc Pesjak, pred drugo uvrščenim Tilnom Kramarškom in tretje uvrščenim Andražem Tominškom.

Oglejte si končne rezultate ter več utrinkov zaključne etape in podelitve na naši FB strani.

Veselimo se ponovnega snidenja v 9. sezoni SZTL v novembru 2023!

Najhitrejši v absolutni moški kategoriji.

Najhitrejši v absolutni ženski kategoriji.

Najhitrejše punce.

facebook
instagram