Padel rekord na bukovico

Padel rekord na bukovico

Dne 29.8.2020 je ATD Savinjčan organiziral že tradicionalni 6. Tekaško – gorski kronometer na Bukovico, ki šteje tudi za Pokalno tekmo Slovenije v gorskih tekih za mlajše in mladinsko kategorijo.

Ob lepem vremenu, ki je obetalo dobro vzdušje, se je na štartu zbralo rekordnih 87 udeležencev željnih teka po Bukovški strmini. Ko je delegat ZGT Slovenije prižgal zeleno luč, so se ob 10:00 uri v hrib podali najmlajši udeleženci v kategoriji U12, ki so imeli nekoliko skrajšano progo v dolžini 860m.

Ob močni konkurenci naših najboljših tekaških klubov, je v kategoriji U12 med fanti slavil Lukas Dovnik iz Hoč, drugi je bil Luka Močnik iz AD Posočje in tretji Žiga Carl iz TSK Idrija. Pri puncah v kategoriji U12 je zmagala Kiara Blatnik iz ŠD Blanca, odlično drugo mesto si je z dobrim tekom suvereno pritekla Žani Štamol Droljc iz domačega ATD Savinjčan, tretja pa je bila Ajda Budna iz ŠD Blanca. Prav tako je iz domačega kluba odlično nastopila Nija Hedl, ki je v kategoriji U16 osvojila drugo mesto.

Glede na konkurenco, ki je prišla na štart kronometra pa se je obetal tudi nov rekord proge, ki ga je letos za več kot pol minute izboljšal absolutni zmagovalec Jošt Lapajne iz TSK Idrija, ki je progo odtekel s časom 8:23,07 in zmagal pred drugo uvrščenim Klemnom Španringom iz AD Slovenska Bistrica, ki je prav tako odlično pretekel progo s časom 8:35,85, tretje mesto v absolutni moški kategoriji pa si je pritekel Maj Pritržnik iz TSK Lima Dobrna.

V absolutni ženski kategoriji lanskoletni rekord Lucije Medje ni bil ogrožen, zmaga pa je šla letos v roke Maji Per iz AK Domžale, pred drugo uvrščeno Saro Bilban iz TK Šmarnogorska naveza, tretje mesto pa je osvojila Klara Zupanc Korošec prav tako iz TK Šmarnogorska naveza.

Najmlajši tekmovalec, ki se je podal na progo je štel komaj 6 let in sicer Krušnik Nejc iz Griž, ki je tudi odlično opravil s progo in postavil čas, ki ga bodo njegovi vrstniki težko izboljšali, najstarejši udeleženec kronometra pa je štel 66 let, to pa je bil domačin Stane Droljc iz Žalca.

Rezultati

facebook
instagram