PREMIERNI ALEŠEV MNOGOBOJČEK

PREMIERNI ALEŠEV MNOGOBOJČEK

V sredo 16.6.2021 je poleg nošenja olimpijske bakle na atletski stezi v Petrovčah, potekala še ena prireditev namenjena mladim, ki svoj prosti čas preživljajo v športu, natančneje v atletiki.

Atletsko tekaško društvo Savinjčan je v sodelovanju z osnovno šolo Petrovče organiziral Alešev mnogobojček, namenjen promociji atletike med mladimi ter posvečen prerano umrlemu atletu in športnemu delavcu Alešu Gašpariču.

Na prireditvi je sodelovalo kar 83 naših najmlajših atletov, ki so jih spremljali starši, otroci pa so se preskusili v disciplinah teka na 60 m čez ovire ter skoka v daljino, na koncu pa so pretekli še našo savinjsko miljo skupaj s športnim pedagogom Petrom Kavčičem, ki vodi sekcijo atletike v osnovni šoli Petrovč od koder preusmerja mlade atletske talente v ATD Savinjčan.

Mnogobojček je minil v dobrem vzdušju, visokih temperaturah, ob videnem pa so navdušili nastopajoči, ki so pokazali obilico talenta, kar daje upanje, da bodo iz naših krajev v prihodnosti spet vzniknili novi atletski presežki, ki nas bodo navduševali ob svojih predstavah.

facebook
instagram