Prvenstvo SLO v krosu in 54. kros občinskih reprezentanc

Prvenstvo SLO v krosu in 54. kros občinskih reprezentanc

V soboto dne 10.10.2020 je v Murski soboti potekalo državno prvenstvo v krosu, obenem pa tudi 54. kros občinskih reprezentanc. Atleti Atletsko tekaškega društva Savinjčan so se udeležili obeh  tekem in v izredno močni konkurenci dali vse od sebe. Prikazali so dobre predstave, zato vodstvo kluba zre optimistično v prihodnost.

Na DP v krosu se je v konkurenci deklet U12 na progi dolgi 500 m najbolje uvrstila Žani Luisa Štamolj Droljc, ki je med 41 nastopajočimi osvojila 18. mesto in za dobrih 10 sekund zaostala za prvouvrščeno Nušo Strnad iz AK Špela, 27. mesto je zasedla Neli Kramaršek, 31. mesto Ioana Ilijeva Pavlova, 34. in 35. mesto pa so zasedli Neža Novak in Lynet Kodre. Ekipno so punce osvojile 8. mesto.

Na 54. krosu občinskih reprezentanc je iz ATD Savinjčan nastopilo 5 atletov, prvič pa so se tekme udeležili trije atleti klubske sekcije iz Petrovče, ki ju na OŠ Petrovče vodita Peter Kavčič in Anita Seles in so skupaj s sekcijo iz Žalca prikazali presenetljivo dobro predstavo.

V kategoriji Mlajši pionirji B – letnik 2007 je Lan Pinter na 1000 metrski progi med 22 udeleženci osvojil 9. mesto, medtem, ko si je Justin Tian pritekel 15. mesto, kar je zadostovalo za ekipno 6. mesto.

V kategoriji Mlajših pionirk A – letnik 2008 je najboljše tekla Katarina Kuzman ki si je na 1000 metrski progi izmed 22 nastopajočimi pritekla 14. mesto, Ermakov Sofija in Julija Tominšek pa sta si pritekli 18. in 19. mesto, kar je ekipno prineslo 7. mesto.

S tem dejanjem so se zaključila uradna tekmovanja v okviru AZS Slovenija, zato se bodo atleti ATD Savinjčan sedaj začeli posvečati pripravam za zimsko sezono, katerih tekmovanja bodo potekala v dvorani. ATD Savinjčan se je letos kar izdatno številčno okrepil, posledično je selekcioniral skupine in povečal število treningov na tedenskem nivoju, kar pomeni boljše delo s posamezniki, ki pa je naravnano dolgoročno.

facebook
instagram