REKORDNA UDELEŽBA NA 5. JURIŠ-U NA HMEZAD

REKORDNA UDELEŽBA NA 5. JURIŠ-U NA HMEZAD

V soboto 1. 10. 2022 je v organizaciji ATD Savinjčan potekal že sedaj tradicionalni 5. Juriš na Hmezad – tako imenovana tekaško zabavna prireditev, ki vključuje tek po stopnicah po principu kronometra, na najvišjo stavbo v Savinjski dolini. Dogodka se je udeležilo kar 92 tekačev in tekačic, ki so se lahko pomerili v kategoriji otrok, policistov z neprebojnimi jopiči, gasilcev v polni gasilski opremi, v kraljevski disciplini pa so nastopali tisti, ki so na vrh najvišje stavbe tekli s 5 kg težkim nahrbtnikom hmelja.

Lepo vreme in pristno vzdušje sta privabila tudi kar nekaj gledalcev in navijačev, ki so navijali za najbolj pogumne udeležence, kar je nastopajoče podžgalo, da so se s polno paro pognali proti stopnicam, katerih ni in ni bilo kraja, kot so povedali kasneje, malo za šalo in veliko za res.

Pri osnovnošolcih sta s stopnicami najhitreje opravila Tjaša Šuper in Nejc Pesjak, oba iz ATD Savinjčan. Med policisti sta slavila Petra Podlesnik iz Maribora in Vinko Jošt. Med gasilci posamično sta najhitreje tekla Gašper Trotovšek iz PGD Ljubečna in Teja Završnik PGD Prekopa Čeplje Stopnik, medtem, ko je ekipno lovoriko med gasilci že tretjič zapored osvojilo PGD Ljubečna, pred drugo uvrščeno ekipo PGD Ločica ob Savinji, tretje mesto pa so si letos pritekli člani PGD Zabukovica.

V kraljevski disciplini teka s 5 kg nahrbtnikom je zmaga letos pripadla Roku Kusrebanju iz RK Team Braslovče, medtem, ko je bila najhitrejša med ženskami Špela Jelovčan iz KD Selce.

Kot zanimivost naj povemo, da se Juriš na Hmezad uvršča v enega izmed tekov v okviru mednarodne mreže »Towerrunning word association« tekov, ki se odvijajo po vsem svetu in tako tudi letos ni izostala mednarodna udeležba tekačev, ki so v velikem številu prišli iz sosednje Avstrije, vsi pa so pohvalili prelep ambient mesta Žalec in samo organizacijo prireditve.

REZULTATI

facebook
instagram