REKORDNI RUNFEST 2020

REKORDNI RUNFEST 2020

V soboto, 20.6.2020 je na cestnem poligonu v Ločici ob Savinji, že šesto leto zapored potekala prireditev Runfest 2020 oziroma Festival teka Savinjska dolina, ki ga vsako leto organizira Atletsko tekaško društvo Savinjčan. Tudi letos se je kljub slabemu vremenu na startu različnih tekaških disciplin zbralo veliko tekaških navdušencev željnih zabave, in sicer je številka letos prvič presegla mejo 100 udeležencev. V sijajnem ambientu in prekrasni kulisi so ob 18:00 uri prireditev otvorili udeleženci teka na 1 uro, ki so tekli v krogu dolgem 525 m, zmagovalca pa je določilo večje število pretečenih krogov.

Najmlajši udeleženec je bil star 10 let in sicer Gašper Čakš, ki je v eni uri pretekel 19 krogov, oziroma 10 km, kar je za to starostno skupino navdušujoče, najstarejši udeleženec pa je bil Marjan Golob, ki bo v letošnjem letu dopolnil 70 let s pretečenimi 20 krogi.

V absolutni moški kategoriji je z novim rekordom proge, ki sedaj znaša 32 krogov in je za dva kroga več kot rekord iz preteklih let, slavil Nejc Blatnik iz KGT Papež, ki je v eni uri pretekel razdaljo 17,3 km, medtem, ko si je odlično drugo mesto v absolutni moški kategoriji pritekel član domačega društva ATD Savinjčan Dejan Babić, ki je pretekel 29 krogov.

V absolutni ženski kategoriji pa je šla zmaga v roke Nataliji Mašera iz AK FIT Zaprešiči, ki je v eni uri pretekla 26 krogov oziroma 13,6 km in prav tako za en krog izboljšala rekord iz prejšnjih let.

Po končanem teku na 1 uro je sledila disciplina za najmlajše udeležence in sicer »Čoko milja«, kjer so udeleženci pili čokoladno mleko in pretekli en krog v dolžini 400 m. Na startu se je zbralo kar trideset mladih tekačev in tekačic, ki so se podali na lov za najboljše uvrstitve. Pri fantih je zmagal Jaka Jazbec, drugi je bil Luka Čadež in tretji Vito Jošt, med puncami pa je bila najhitrejša Tia Zupan Rehar pred Neli Kramaršek iz domačega kluba, tretje mesto pa je osvojila Tisa Jegovnik.

V ATD Savinjčan smo zadovoljni z odzivi staršev in otrok, ki so se nam tekom let pridružili pri vadbi in ki radi pripeljejo svoje otroke na naše prireditve, kar je bilo razvidno ob tej priložnost in samo upamo lahko, da bomo tudi v prihodnje rasli iz prireditve v prireditev in se še naprej skupaj družili ob zdravem načinu življenja.

Šolsko leto zaključujemo z dobrimi vtisi, zato z optimizmom zremo v jesenski čas, ko bomo zopet pričeli s treningi in pripravami za najzahtevnejše tekme, ki so bile zaradi »korona izbruha« prestavljene na jesenski termin.

facebook
instagram