RUNFEST SAVINJSKA DOLINA 2021

RUNFEST SAVINJSKA DOLINA 2021

ATD Savinjčan je v mesecu juniju že sedmo leto zapored organiziralo »Festival teka Savinjske doline«, kjer se združujeta šport in zabava ob druženju. V lepem in vročem sobotnem dnevu se je tekmovanja udeležilo čez 100 tekmovalcev, ki so lahko izbirali med različnimi disciplinami, saj je dogodek namenjen vsem starostnim kategorijam, še več pa je bilo tistih, ki so si prireditev prišli ogledati.

Novost letošnjega festivala je bila, da je le ta prvič potekal v Žalcu na atletskem stadionu, kar se je izkazalo za posrečeno rešitev, saj so si lahko Žalčani ogledali prireditev v živo.

V disciplini teka na 1 uro je letos zmagal Jure Orehek (številka 137) član ATD Savinjčan, ki je v 1 uri pretekel 30 krogov, krog pa je meril 525 m, med dekleti pa je zmagala Natalija Mašera (številka 140) iz AK Fit Zaprešič.

V disciplini »Čokomilja« je med fanti zmagal Nejc Pesjak iz Žalca, med dekleti pa Tisa Jegovnik iz Šoštanja.

V disciplini »Pivo milja dvojice« sta letos med moškimi dvojicami slavila Klemen Stropnik in Boris Podpečan, med ženskimi dvojicami Nina Fotivec in Aleksandra Hribernik, med mešanimi dvojicami pa Petra Lotrič in Edo Gajgar iz društva Kamikaze.

V kraljevski disciplini »Pivomilja posamezniki« je letos Vid Kramer, nekdaj odličen atlet iz AD Kladivar postavil nov državni rekord, ki znaša sedaj 5:58,35 in je slavil zmago pred Igorjem Alpnerjem iz Kamnika ter Vasjo Jerčičem iz ATD Savinjčan.

V ženski kategoriji je šla letos zmaga spet v roke Bernardi Zvir iz Mozirja, ki ima tudi najboljši rezultat med ženskami.

URADNI REZULTATI

facebook
instagram