RUNFEST SAVINJSKA DOLINA 2022

RUNFEST SAVINJSKA DOLINA 2022

ATD Savinjčan je v soboto 18.6.2022 že sedmo leto zapored organiziral »Festival teka Savinjske doline 2022«, prireditev, kjer se združujeta šport in zabava.

V lepem in vročem sobotnem dnevu se je tekmovanja udeležilo čez 100 tekmovalcev, ki so lahko izbirali med različnimi disciplinami, saj je dogodek namenjen vsem starostnim skupinam, še več pa je bilo tistih, ki so si prireditev prišli ogledati. Tudi letošnji festivala je potekal v Športnem centru Žalec na atletskem stadionu, kar se je izkazalo za posrečeno rešitev, saj so si lahko Žalčani ogledali prireditev v živo.

V disciplini teka na 1 uro je tudi letos zmagal Jure Orehek, član ATD Savinjčan, ki je v 1 uri pretekel 30 krogov, krog pa je meril 525 m, tudi med dekleti je zmagala lanskoletna zamagovalka Natalija Mašera iz AK Fit Zaprešič.

V disciplini »Čokomilja« sta med mlajšimi dečki in deklicami slavila Timotej Persolja in Ema Markon, oba iz ATD Savinjčan, med starejšimi dečki in deklicami pa sta zmagala Luka Čadež in Žani Štamol.

V disciplini »Pivo milja dvojice« sta letos med moškimi dvojicami slavila Davor Kavčič in Vid Kramer, med ženskimi dvojicami Nina Fotivec in Nika Lendero, med mešanimi dvojicami pa Rok Mele in Natalija Mašera iz društva AK Fit Zaprešič.

V kraljevski disciplini »Pivo milja posamezniki« je letos zmagal Robert Cokan iz Dobriše vasi s časom 7:13,97 pred Matejem Sovičem iz Migojnic ter Igorjem Alpnerjem iz Kamnika. V ženski konkurenci pa je zmaga šla v roke Bernardi Lukančič, medtem ko je druga bila vsakoletna udeleženka Fani Alpner.

facebook
instagram