SAVINJSKA ZIMSKA TEKAŠKA LIGA 2018/2019

SAVINJSKA ZIMSKA TEKAŠKA LIGA 2018/2019

V nedeljo 17. 3. 2019 se je v organizaciji Tekaškega društva Savinjčan zaključila Savinjska zimska tekaška liga v sezoni 2018/2019. Omenjeno ligo je TD Savinjčan spravil pod streho že četrto sezono zapored, od leta 2015, ko se je na startu zbrala le peščica privržencev teka, povečini članov TD Savinjčan, do letošnje sezone, ko se je samega dogodka udeležilo 82 tekačev in tekačic. Liga je zajemala 10. etap na petih različno dolgih progah, ki so merile med 4,5 km pa do 10,6 km, po vsakem teku pa so imeli tekači možnost, da si z meti pikade izboljšajo čas, saj so se točke dosežene pri metih pikada pretvorile v sekunde in se odštele od časa doseženega pri samem teku. Vzporedno z ligo je za tiste, ki raje tečejo na nekoliko daljše razdalje potekalo tekmovanje v najhitrejši 10-km progi, kjer je bila določena tako pri moških, kot tudi pri ženskah le enotna – absolutna starostna kategorija, prav tako pa so se lahko udeleženci prijavili v posebno točkovanje parov, kjer so se seštevali časi obeh partnerjev.


Po v naprej določenih pravilih so udeleženci lige tekmovali v devetih starostnih kategorijah v moški konkurenci in v 5 starostnih kategorijah v ženski konkurenci, medtem ko je končnega zmagovalca določil najnižje doseženi čas v seštevku vseh tekov. V absolutni moški kategoriji je tudi letos, že drugič zapored, slavil Dalibor Petrinjak iz Šempetra, drugo mesto je osvojil Darko Kralj, član TD Savinjčan, tretji v skupnem seštevku pa je bil Boštjan Horvat iz Svetega Lovrenca. Pri ženskah je letos slavila Mihaela Kogovšek Pečečnik iz Ljubljane, druga je bila Mojca Horvat iz Ptuja, tretje mesto pa je pripadlo Klari Nemec, članica AD Štajerska. V točkovanju parov sta bila v skupnem točkovanju najboljša Miha Kveder in Klara Nemec iz Prebolda, pred drugo uvrščenima Mihom in Mihaelo Pečečnik, tretje mesto pa sta osvojila Matej in Daja Šekoranja iz Moravč. V tekmovanju najhitrejše 10-ke je pri moških zmagal Klemen Stropnik, član TD Savinjčan pred drugo uvrščenim Žanom Kramarškom iz Dramelj, medtem, ko je pri ženskah najboljši rezultat dosegla Eva Ukmar iz Prebolda pred drugo uvrščeno Brigito Šuper iz Polzele. Vsi udeleženci so prejeli spominske medalje, najboljši med njimi pa medalje za prvo tri uvrščene ter pokale iz rok članov organizacijskega odbora TD Savinjčan.


Vzdušje na ligi je bilo skozi vseh deset etap odlično, kar je razvidno tudi iz vrhunskih fotografij, ki sta jih prispevala Lidija Lesjak in Jasmin Fideršek iz spletnega medija Žalčan, iz katerih je razvidno, da so se med tekači spletala prijateljstva, izmenjavale so se izkušnje, pomerili so se v teku, po končani tekmi pa je vsakič sledilo druženje ob hrani in pijači. Tudi zaključek lige ob podelitvi priznanj najboljšim je potekal v odličnem vzdušju, ob sončnem nedeljskem vremenu, ob pijači in jedači, ki so jo priskrbeli sponzorji in ob pogovorih, ki so se pri nekaterih zavlekli pozno v noč

facebook
instagram