SNOW MONKEY VIKEND FESTIVAL POHODNIŠTVA IN GORSKEGA TEKA

SNOW MONKEY VIKEND FESTIVAL POHODNIŠTVA IN GORSKEGA TEKA

ATD Savinjčan je ob so organizaciji ZKŠT-ja, Mladinskega centra Žalec ter Študentskega kluba Žalec, uspel pod streho spraviti težko pričakovani vikend festival pohodništva in gorskega teka, katerega se je v dveh dneh udeležilo natančno 400 udeležencev. Dogajanje se je odvijalo v letnem gledališču Limberk v Migojnicah z vrhuncem v soboto 9.4.2022, ko se je odvijalo tekaško tekmovanje »Savinjski K6 trail«, katerega pa so se lahko udeležili tudi pohodniki, z željo, da v enem dnevu osvojijo vrhove Bukovica, Gozdnik, Kal, Mrzlica, Kamnik in Hom ter sklenejo 28 km dolg krog v Limberku, od koder so se podali na pot. Sobotnega tekmovalnega dela se je udeležilo tudi nekaj naših Slovenskih najboljših trail tekačev, med katerimi se je vnel silovit boj za stopničke, predvsem boj za tretje mesto v moški kategoriji se je odločil v zadnjih kilometrih pred ciljem.

Tako so bili zmagovalci našega prvega Savinjskega K6 traila v moški kategoriji naslednji udeleženci:

  1. mesto GAŠPER BREGAR iz Ljubljane, čas 2:43:39
  2. mesto PRIMOŽ PORENTA iz Škofja Loke, čas 2:47:54
  3. mesto ALEŠ ŽONTAR iz Laškega, čas 2:51:29

V ženski kategoriji se je prav tako za barvo odličij bil težak boj na progi, ob koncu pa so na stopničkah pristale naslednje udeleženke:

  1. mesto TANJA KOMPAN iz Zgornje Besnice, čas 3:24:46
  2. mesto TINA KAPITLER iz Galicije, čas 3:42:09
  3. mesto ANJA ZIMA iz Radovljice, čas 3:43:32

Doseženi časi najboljših udeležencev so res vrhunski dosežki, ki niso na dosegu rok nas navadnih smrtnikov, ob dejstvu, da je sam trail zaznamovalo slabo vreme in so se tekači morali spopadati z močnim vetrom, nizkimi temperaturami, s sodro, dežjem, snegom in posledično s blatnim in spolzkim terenom, pa so dosežki še toliko bolj občudovanja vredni. Tu je potrebno omeniti tudi vse pohodnike, ki so se ta dan odločili, kljub slabi napovedi prehoditi težko traso in so nekateri zgodaj popoldne, nekateri pa že kar ob mraku prispeli uspešno na cilj v Limberk, kjer so se lahko okrepčali z toplim obrokom in pijačo.

Po prespani noči pa je organizatorje ATD Savinjčan čakal nov organizacijski zalogaj, saj je bil na vrsti že tradicionalni 8 zapovrstjo, Kronometer na Bukovico, ki šteje kot Prvenstvena tekma za mlajše kategorije od U12 pa vse do mladincev, seveda pa so se tekme lahko udeležili tudi člani in rekreativci. Gre za kratek, a strm vzpon, nekako bi lahko rekli, da gre za gorski šprint, v katerem morajo udeleženci premagati 253 m višinske razlike na 1,55 km dolgi progi. Letošnja novost je bila, da podelitev ni več potekala na koči na Bukovici, ampak se je vse dogajanje prestavilo v letno gledališče Limberk, kjer so udeleženci lahko uživali ob prelepi kulisi, dobri gostinski ponudbi za katero je poskrbel Rok Pader ter seveda ob dobri družbi.

Ker je bila letošnja trasa kronometra nekoliko spremenjena, prejšnji rekordi proge niso ravno relevantni, vseeno pa so se nekateri zelo približali časom iz preteklih let, najboljši v absolutni kategoriji pa so bili v moški kategoriji naslednji udeleženci in sicer:

1. mesto MAJ PRITRŽNIK iz AD Kladivar Celje s časom                                  00:09:32

2. mesto TIM BREZNIKAR iz AK Brežice s časom                                               00:09:44

3. mesto ŽAN ŠUBIC iz TK Šmarnogorska naveza s časom                            00:09:58

Medtem, ko so bile v absolutni ženski kategoriji najboljše naslednje udeleženke:

1. mesto SARA BILBAN iz TK Šmarnogorska naveza s časom                      00:11:09

2. mesto KLARA MOČNIK iz KGT Papež Kamnik s časom                               00:11:35

3. mesto ANKA NOVAK iz TK Šmarnogorska naveza s časom                      00:11:48

Za uspešno izpeljan dogodek gre zahvala vsem članom društva, ki so aktivno pristopili k organizaciji, saj izpeljava tovrstnih dogodkov terja izjemne napore posameznikov, ki seveda svoje delo opravljajo na prostovoljni brezplačni ravni, kljub pomanjkanju časa zaradi službenih in družinskih obveznostih. Hvala tudi vsem prostovoljcem, ki so se nam pridružili na dan dogodkov, ko smo jih najbolj potrebovali in ostalim ki ste skupaj z nami spisali letošnjo zgodbo vikend festivala pohodništva in gorskega teka v Limberku iskrena hvala in upamo, da se naslednje letu spet snidemo in združimo moči ter uspešno izpeljemo dogodek.

Rezultati:

Savinjski K6 Trail

8. Tekaško-gorski kronometer Bukovica

facebook
instagram